Biuletyn Informacji Publicznej   Zwiazek Harcerstwa PolskiegoZwiazek Harcerstwa PolskiegoChoragiew Łódzka ZHP





Dyżury porządkowe jednostek hufca w roku 2016/2017:

1.09 - 14.09 SH Arsenał im.Kamińskiego
15.09 - 30.09 SH Żywioły im. Gen. Zaruskiego
1.10 - 14.10 SH Młode Orlęta
15.10 - 31.10 SH im. Traugutta
1.11 - 14.11 SH im. Cichociemnych
15.11 - 30.11 SH im. Dywizjonu 303
1.12 - 14.12 SH Agrikola
15.12 - 31.12 Komenda hufca i komisja rewizyjna
1.01 - 14.01 Zespoły hufcowe
15.01 - 31.01 Szczep im. Teligi
1.02 - 14.02 SH Arsenał im. Kamińskiego
15.02 - 28.02 SH Żywioły im. Gen. Zaruskiego
1.03 - 14.03 SH Młode Orlęta
15.03 - 31.03 SH im. Traugutta
1.04 - 14.04 SH im. Cichociemnych
15.04 - 30.04 SH im. Dywizjonu 303
1.05 - 14.05 SH Agrikola
15.05 - 31.05 SH im. Teligi
1.06 - 14.06 Komenda hufca i komisja rewizyjna
15.06 - 30.06 Zespoły hufcowe

Zakres prac:

1. Ogólne

  • Mycie okien we wskaznym pomieszczeniu.
  • Podlanie kwiatów na korytarzu i w księgowości.
  • Wymiana worków na śmieci we wszystkich pomieszczeniach, pełne worki wrzucamy do dużego kosza na korytarzu, duży worek do śmietnika.
  • Umycie brudnych koszy na śmieci.
  • Opróżnienie odkurzacza i wyczyszczenie filtra przed robotą.
  • Odstawienie wszystkiego na swoje miejsce.
  • Umycie ścierek, wyczyszczenie szczotek i reszty po pracy. Odstawienie wszystkiego do łazienki.

2. Korytarz

  • Starcie kurzy.
  • Zamiatanie podłogi (trzeba poodstawiać meble i kwiatki)
  • Mycie podłogi

3. Konferencyjna

  • Starcie kurzy.
  • Mycie podłogi

4. Harcówka

  • Starcie kurzy i umycie parapetów.
  • Odkurzanie.
  • Porządek przy kominku.

5. Kuchnia

  • Zmywanie naczyń i odstawienie naczyń do szafek.
  • Wyrzucenie otwartego i przeterminowanego jedzenia – ten worek koniecznie wynieść do śmietnika.
  • Poukładanie wszystkiego ładnie w szafach.
  • Umycie blatu, czajnika, opiekacza, mikrofalówki, kuchenki i lodówki.
  • Mycie podłogi.

6. Toalety

  • Mycie muszli klozetowych i zlewów.
  • Dołożenie papieru toaletowego.
  • Mycie podłogi.

7. Prysznice

  • Mycie brodzika i podłogi.

8. Klatki schodowe

  • Zamiatanie do pierwszego piętra.
  • Trzepanie lub odkurzanie dywaników.



WAŻNE!

  • Butelki, kartony itp. wyrzucamy zgniecione i nie zakręcone.
  • Jeżeli coś się zepsuło lub zauważyliśmy, że jest zepsute informujemy o tym kwatermistrza.